Indulj el - Célkitűző Videotréning

Értékelés

Tréning részletek:

  • Több fejezetből álló sorozat
  • Videók hossza: 48 perc
  • Letölthető anyagok: prezentációk, feladatlapok, esettanulmány
  • Kérdezhetsz az oktatótól
  • Belső jegyzetet használhasz

 

Ha el akarsz indulni valamerre, akkor kezdd itt. Ez a videotréning egy egyszerűen megérthető, könnyen elvégezhető feladatsor, ami azonban elég ütős kihívás lehet. Te bevállalod?

 

 

A tréning arra való, hogy alaposan belegondolj, milyen helyzetben vagy most, és kitaláld, mit is kellene csinálnod, hogy jobbak legyenek a dolgok. A hangsúly a csináláson van.

Nem tudod eldönteni, mit kezdj magaddal? Hadd adjak egy pár tippet! Ha pedig van neked épp elég bajod, akkor emlékeztetlek majd rá, hogy miket érdemes átgondolnod ebben a helyzetben. A téma a célkitűzés, és hogy Te most épp mit akarsz, hát fogalmam sincs róla, de valójában mindegy is, mit akarsz, mert ebben a tréningben mindenképpen jól átgondolhatod azt a valamit. Hasznodra válik akkor is, ha Te egyetemre szeretnél menni, ha nagyobb autót vagy kisebb hasat akarsz, ha családra vágysz vagy el akarsz menni síelni. Bármi is a célod, a legjobb amit tehetsz, hogy foglalkozol vele. Videók, prezentációk, letölthető anyagok és feladatok várnak rád itt.
 
A tréning során egy olyan gyakorlatsorozatot hajthatsz végre, amely a számodra legfontosabb dologgal foglalkozik, vagyis saját magaddal és a céljaiddal.  Személyes értékrended szerint kiválaszthatsz egy olyan célt, amely a jelenlegi élethelyzetedben a legerőteljesebb pozitív változást hozza. Vagyis csinálhatsz végre valami igazán hasznosat.

A tréning egy célkitűzési tananyag, ugyanakkor egy eszköz is, amellyel rutinosan kitűzheted a céljaid.  
A feladatokat végrehajtva a következőket teheted meg:
 
- Átgondolod, hogy mik azok a dolgok, amelyek fontosak a számodra az életben, és elgondolkozol rajta, vajon van-e belőlük elég neked ebben a helyzetben. Meghatározod a saját személyes értékrended a számodra első 5 legfontosabb dolog alapján.
 
- Kapsz egy életkereket (kinyomtatható, vagy lemásolható), és megmutatom neked, hogyan tudod rajta ábrázolni ezt az 5 értéket. Kis színezgetős gyakorlat, elgondolkodtató és tanulságos. Egy pillanatkép arról, hogy milyen jó neked.
 
- Miután tisztán látod, hogy milyen a jelenlegi helyzeted, és milyennek kellene lennie, ezután összeírhatsz egy pár tucat olyan lehetőséget, amelyet érdemes volna megpróbálnod. Például megtanulni egy nyelvet, megismerni valakit vagy egy kis anyagi biztonságot teremteni, esetleg egy kutyát venni. Ki tudja? Ezek lesznek a céljaid.
 
- Ezek után pedig a nagy csomó cél közül kiválaszthatsz egyet, ami neked a legfontosabb. Ezt nem én fogom megmondani, hogy melyik az, hanem Te döntöd el. Ez lesz a kiválasztott célod.
 
- Az utolsó lépésben egy jól bevált célkitűzési stratégiát eresztünk rá a célodra, és megnézzük, mi lesz belőle. Ez a stratégia a S.M.A.R.T.E.R., amely során 7 feltétel szerint vizsgálhatod meg és alakíthatod át az eredeti célod. Ez valami olyasmit jelent, hogy kicsit át kell fogalmazni a mondatot (hogy mit akarsz) és sokkal pontosabban meg tudod tervezni, mit és hogyan és mikor fogsz csinálni, hogy a lehető leghamarabb megszerezd azt a dolgot.
 
Pár havonta legalább ilyen szinten kellene mindenkinek átgondolnia az életét.
 
Ha Te megcsináltad ezt a tréninget, kérlek, hogy jelezz vissza nekem a videó oldalán: hogy ment, mit értél el, rájöttél-e valami nagy dologra? Köszönöm előre is.
 
 Jó szórakozást!
 
Célkitűző Videotréning - Bevezető
Célkitűző Videotréning - Bevezető
Az Indulj el - Célkitűző Videotréning rövid bevezetőjét nézheted meg ebben az anyagban, megtudhatod miről lesz szó, és hogyan használhatod fel ezt a tréninget a saját céljaidnak megfelelően.
Megnézem
Célkitűző Videotréning - Az alapvető értékrended
Célkitűző Videotréning - Az alapvető értékrended meghatározása
Mindennek az alapja, hogy legyen egy olyan, jól meghatározott fontossági sorrend az életedben, amelyet Te magad is alaposan ismersz. Ez határozza meg minden döntésedet, az embereknek adott reakcióidat, céljaidat, ezen múlik, milyen ember vagy Te, és az is, hogy érzed magad a jelenlegi helyzetedben. Kérlek, ha egy kicsit is érdekel a személyiségfejlesztés, ezt a feladatot mindenképpen csináld meg, legyen ez az első. Ha ez megvan, UTÁNA érdemes célokat kitűzni, hiedelmeket átformálni vagy döntéseket hozni. A feladat leírását a letölthető feladatlapok között találhatod: Feladat - Értékek gyűjtése.pdf
Megnézem
Célkitűző Videotréning - Célok feltárása a személyes
Célkitűző Videotréning - Célok feltárása a személyes értekrended alapján
Ha már megvan az alapvető értékrended, vagyis tudod, mi az, ami fontos Neked és azt is tudod, mennyire, akkor érdemes komolyan elgondolkoznod ezen. Ebben a videotréningben megismerheted az Életkereket. Ha az alapvető értékeidet ábrázolod ezen a keréken, azonnal előtűnnek azok az életterületek, ahol érdemes változást elérned. Ezek után elkezdhetsz célokat gyűjteni, a célokat rendszerezni, átgondolni, feloldani az esetleges ellentmondásokat, hogy végül kiválaszd azt a célodat, amelyet már alávethetsz egy célkitűzési stratégiának. Letölthető anyagok: - Prezentáció - Nyomtatható feladatlap: Az Életkerék
Megnézem
Célkitűző Videotréning - A S.M.A.R.T.E.R célkitűzés
Célkitűző Videotréning - A S.M.A.R.T.E.R célkitűzés
Hogy miért éppen a S.M.A.R.T.E.R.? Mert ez a stratégia valóban okosabb, ügyesebb és elegánsabb célokat eredményez. Előnye még, hogy rendkívül GYORS és HATÉKONY. Ha vannak céljaid, mindenképpen érdemes egy jól meghatározott rendszerben átgondolnod és átformálnod azokat, mielőtt bármit is tennél értük. A S.M.A.R.T.E.R. kezdésnek talán a legjobb.
Megnézem
Célkitűző Videótréning - Összefoglalás
Célkitűző Videótréning - Összefoglalás
Foglaljuk össze pár szóban, mit is csináltál, ha az összes feladatot végrehajtottad.
5.880 Ft
jegyzet
Online jegyzet készíthető-e a tananyaghoz vagy sem.
Melléklet
Írásos segédlet tartozik-e a tanagyaghoz vagy sem.
kérdés
Kérdések feltehetőek-e az előadónak vagy sem.
5.880 Ft