Online NLP Tanfolyam

Értékelés
  • 42 részből álló tréning
  • 6 vagy 12 hetes ütemezéssel választható levélsorozat
  • A videók hossza: 280 perc
  • Letölthető prezentációk és feladatlapok
  • Kérdezhetsz az oktatótól
  • Belső jegyzetet használhatsz

 

Végre! Íme, itt az első magyar nyelvű online NLP tanfolyam, azoknak, akiknek nincs ideje, vagy lehetősége eljutni egy élő képzésre!
 

 

Akár már régóta érdekel az NLP kimeríthetetlen önismereti tárháza, és csipegettél fel róla információkat, de sosem jutottál el egy élő kurzusra, akár konkrét problémádra keresel bizonyított, szerte a világon sikerrel használt módszereket, akkor ez a tréning neked szól.
 
Van átmenet a nagy, élő, több hetes-hónapos, személyes tanfolyamok és a szimplán NLP-s könyvek olvasása között - kényelmesen, otthonról, gyakorlati szemszögből sajátíthatod el a már sokat bizonyított személyiségfejlesztő irányzatot.
 
A Neuro Lingvisztikus Programozás legjátékosabb, legjobban használható, legszórakoztatóbb feladatait raktam neked össze ebben az online tanfolyamban. A gyakorlatokhoz részletes magyarázatot, példákat, feladatlapokat kapsz. Megismerheted a klasszikus NLP gyakorlatokat, megfűszerezve néhány újdonsággal, amivel más tanfolyamon még nem találkozhattál.
 
Az NLP gazdagítja a kommunikációs tárházadat, lendületet, mélységet ad, és mindezt olyan elegánsan teszi, mint az önfejlesztő módszerek közül kevés. 
 
A tanfolyamon rengeteg gyakorlatra számíthatsz, mind-mind a saját életeddel kapcsolatban, ezért érdemes előre elgondolkodnod azon, hogy mit szeretnél megjavítani, vagy ha már eleve is jó, még jobbá tenni az életedben. 
 
Az NLP a kiválóság művészete. Néhány kattintásnyi távolságra vagy attól, hogy megtudhasd, miért.
 
Ha lentebb görgetsz, a fejezetek rövid leírását már most is elolvashatod a Részletekre kattintva, valamint három fejezetet ingyen is megnézhetsz.
Miért ne kezdenéd akár ezzel?
 
(Az oldal ingyenes regisztrációt kér a megtekintéshez, itt elegendő az email címedet megadni, és a felhasználói feltételeket elfogadni, a többi mező maradhat üresen)
 
Ha kérdésed van, szívesen segítünk!
info[kukac]onkepzovideok.hu
 
Az Online NLP Tanfolyam az NLP-t játékos, és mély gyakorlati oldaláról közelíti meg,
a feladatok ÖNÁLLÓAN használhatóak, az otthon is elvégezhető önfejlesztő feladatok által.
Az NLP  KOMMUNIKÁCIÓS modelljéről a Turbó Kommunikáció tréning szól, ami ennek az anyagnak nem része
 
Ha az is érdekel, a
Teljes NLP Online Termékcsomagban
kedvezményesen együtt is megvásárolhatod.
 
Megnézem
01. Tegyük fel...
01. Tegyük fel...

Online NLP Tanfolyam

Az első, 18 perces videó bevezető a teljes tréninghez. Nem magyarázzuk benne, hogy pontosan mit jelent a Neuro Lingvisztikus Programozás, ha arra vagy kíváncsi, olvasd el a Mi az NLP és mire való c. cikket. Ha az NLP története érdekel, vagy más vonatkozása az NLP-nek, akkor nézz szét a Mindennapi NLP weboldalán az Olvasnivalók között.

Ez a tanfolyam ugyanis gyakorlatisas. Sok-sok izgalmas gyakorlat vár rád a 42 fejezetben.

Hogy mégis legyen egy kis elméleti alapja a tanulásodnak, ebben a fejezetben megismerkedhetsz az NLP teljes modelljét alátámasztó előfeltevésekkel.

Megnézem
02. Ha tudod, mit akarsz...
02. Ha tudod, mit akarsz...

Online NLP Tanfolyam

A célkitűzés számtalan tanfolyamban megjelenik, mert ez mindennek az alapja. Nagyon röviden úgy mondanám el, hogy tudnod kell, mit akarsz.

Ebben a fejezetben bővebben is beszélünk a "Ha tudod, mit akarsz, könnyebben hozzájutsz." c. előfeltevésről.

Ez a mai lecke az NLP által megfogalmazott célkitűzési kritériumokat mutatja be Neked. Szeretném rá felhívni a figyelmedet, hogy a célkitűzés óriási téma, túlmutat az NLP-s kritériumokon, és ha komolyabban is érdekel Téged, akkor többféle tanfolyam közül is válogathatsz. A legalaposabb az Online Célkitűző Tanfolyam, amely 16 héten keresztül vezet Téged a célod felé.

Elvégezheted első NLP gyakorlatodat is, vagyis egyeztetheted a célodat az NLP 7 célkitűzési kritériumával.

Előtte fel kell állítanod saját személyes értékrendedet.

Az egész tréning a saját, jól kitűzött céljaidra épül. Így ez a gyakorlat elengedhetetlen a továbbiakhoz.

03. Bontogatás

Online NLP TanfolyamEbből a fejezetből megtudhatod, hogyan lehet megenni egy repülőgépet. Na jó, ezt mégsem, valójában a magasabb célokról, és a részcélokról lesz szó, vagyis arról, hogyan tudod ízekre szedni a célodat.

Az idetartozó előfeltevés: "A feladatok alkotóelemeikre bonthatók."

Egy példa kapcsán végigvisszük egy cél részcélokra bontását, beszélünk a magasabb célokról és a mérföldkövekről.

A neked szóló feladatnak is ez a témája, és ezt természetesen a saját célodon kell végrehajtanod.

04. Szubmodalitások
04. Szubmodalitások

Online NLP TanfolyamElérkeztünk az emberi érzékeléshez, ami viszonylag könnyen megérthető folyamat, mégis óriási jelentőséggel bír.

Mik azok a modalitások, és mi a szerepük az emberi gondolkodásban?

És ha már itt tartunk, mik azok a szubmodalitások?

Az NLP egyik leggyakrabban használt változóit ismerheted meg ebből a fejezetből. Számtalan NLP gyakorlat használja ezeket az elemeket, hogy olyan változásokat érjen el általuk, mint egy hiedelem átformálása, egy kellemetlen emlék megszelidítése, de erre épít a "természetes gyógyulásunk felhasználása" c. NLP gyakorlat is.

Érdemes elmerülni ebben a témában.

05. Alkotott élmények...
05. Alkotott élmények...

Online NLP TanfolyamMi a különbség, ha fizikailag átélsz egy élményt, vagy csupán elképzeled, hogy megtörténik veled?

Mi jut eszedbe a citromról?

Ebből a fejezetből érdekes következtetéseket vonhatsz le, amelyek talán elsőként meglepőnek tűnhetnek, de hamar beláthatod, hogy valóban így működik az emberi idegrendszer, hiszen az életben számtalanszor megtapasztalható, hogy az agyad azt is készpénznek veszi, ami valójában a kanyarban sincs.

Az életedben lejátszódó események, az átélt élmények hatására vagy olyan, amilyen. Sok pozitív élmény valószínűleg kiegyensúlyozott, egészséges emberré tesz téged, a sok negatív viszont gyakran belső feszültséget, félelmeket és korlátozó hiedelmeket generál.

Ha azonban nem csak a megtörtént események formálják a személyiséged, hanem az alkotott élmények is ugyanúgy hatnak rád, akkor gyakorlatilag bármilyen pozitív emléket képes leszel magadnak legyártani, és akkor...

Az NLP gyakorlatok pofátlanul kihasználják ezt a dolgot.

Megnézem
06. Emlékmanipulálás
06. Emlékmanipulálás

Online NLP TanfolyamRemélem, van egy olyan ismerősöd, aki kifejezetten az agyadra megy. Nem rosszindulatból mondom ezt, csak azért, hogy legyen min gyakorolni. Ha NLP-zel, akkor különben sem árt felkészülni néhány enyhén kellemetlen emlékkel.

Ha tökéletes vagy, nem lesz mit megjavítani.

Már az előző fejezetből kiderült, hogy a fejben megélt események hatása nagyon is valóságos hatással bír a tudatunkban.

Nos, ideje előszedni egy enyhén kellemetlen élményt az emlékeid közül, és egy kicsit kezelésbe venni. Az emlékmanipuláció rendkívül szórakoztató, sőt, felemelő tud lenni.

Felkészültél?

Remekül fogsz szórakozni!

Megnézem
07. Tartalom és szerkezet
07. Tartalom és szerkezet

Online NLP TanfolyamA tartalom és a szerkezet között óriási különbség van az NLP-ben. A tartalom mindig más. Sokszor nem szeretnénk róla beszélni. Sokszor bonyolult, és fájdalmas is lehet.

Az NLP épp ezért foglalkozik inkább a szerkezettel.

A szerkezet egyértelműen feltérképezhető, nem fedi fel a tartalmat - és a mi a legfontosabb, megváltoztatható. Minden egyes modalitáshoz hozzáférünk, s a szubmodalitások árnyalataival változtathatjuk a fejünkben lévő képeket, hangokat és érzéseket.

 

Megnézem
08. A szerkezet megváltoztatása
08. A szerkezet megváltoztatása

Online NLP TanfolyamAz emlékeink és élményeink tartalmának megváltoztatásával már foglalkoztunk.

Itt az ideje, hogy felfedezzük a szerkezet megváltoztatásban rejlő erőt.

Mi történik akkor, ha kilépsz egy képből?

Ha letekered a fényerőt?

Ha a hangokat felhangosítod, vagy kizárod az érzéseket?

Hogyan lehet ezeket megtenni?

Megnézem
09. Szubmodalitásmérő
09. Szubmodalitásmérő

Online NLP TanfolyamAz előző gyakorlatban megtapasztalhattad, hogy a szubmodalitások megváltoztatásával módosítani tudod a belső élményeid hatását.

Ugyanakkor sok további lehetőség van még a szubmodalitásokban, és egyénileg is változhat a működésük.

A mai napon feltérképezheted, hogy Rád hogyan hatnak ezek a változások.


Előtte tisztázzuk még az analóg és digitális szubmodalitások fogalmát. Arról is beszélünk, hogy hogyan tehetjük maradandóvá az új, megváltoztatott élményeinket.

Kíváncsi vagy, rád melyik szubmodalitás hat a legerősebben? Most megmérheted!

Megnézem
10. Új szinkron
10. Új szinkron

Online NLP TanfolyamA képi szubmodalitásokban rejlő erő egyértelmű, ugyanakkor nem hagyhatjuk ki a hangok rendszerét sem, hiszen bizonyos esetekben tökéletes megoldást érhetünk el ezen a csatornán is néhány egyszerű változtatással.

Az emlékeinket akár egy-egy videónak is tekinthetjük, hiszen vannak mozgóképként tárolt élményeink is. Egy egyszerű videószerkesztő program pedig könnyedén kettéválasztja a hangot és a képet. Így akár kicserélhetjük a kép alatt az egész hangsávot, de vannak speciális effektek is, amelyekkel egészen különleges hatást érhetünk el.

Kapcsold hát át az agyad virtuális videószerkesztő-üzemmódba, és lépj be a stúdióba...

Megnézem
11. Belső állapotok és erőforrások
11. Belső állapotok és erőforrások

Online NLP TanfolyamRengeteg belső állapot létezik, sőt, tulajdonképpen csak az van. Nos, mi ezek közül kiemeljük a legjobbakat. Sőt, fel is turbózzuk őket. Képesek leszünk arra, hogy saját ízlésünknek, kényünknek és kedvünknek megfelelően kiválogassunk magunknak egy csokornyi erőforrást.

Mi volna, ha a "gázos" helyzetekbe, amelyekben nyoma sincs semmilyen erőforrásnak, mert csak korlátok vannak, elvinénk az általunk gondosan összeválogatott erőforrásokat?

Neked mire van szükséged?

Megnézem
12. Átrajzolás
12. Átrajzolás

Online NLP TanfolyamAz NLP "Átrajzolás" c. klasszikus gyakorlata.

Az agyad a hasonló dolgokat hasonló szerkezetben tárolja, még ha különféle tartalmakkal bírnak, akkor is. Miután megváltoztattad egy belső élményed szerkezetét, a régi tartalom már nem igazán lesz kompatibilis az új környezetével, ezért az is átalakul, és ezzel együtt az egész gondolat jelentése is más lesz.

Hogyan tudod átrajzolni az egyes szubmodalitásokat?

Mi az a kizökkentés?

Megtudhatod ebből a fejezetből.

 

Megnézem
13. Egy csomó csomó
13. Egy csomó csomó

Online NLP TanfolyamEz a fejezet arról szól, hogy hogyan kezelheted az apróbb és az egészen súlyos problémáidat NLP-vel vagy NLP nélkül. Ez nem egy konkrét gyakorlat, inkább útmutató.

Talán felmerült már Benned, hogy miért enyhén kellemetlen élményeket szoktam kérni egy gyakorlathoz. Ennek az az oka, hogy a pozitív emlékeinket nem annyira akarjuk megpiszkálni, mert legtöbbjük úgy jó, ahogy van. Az NLP gyakorlatokban valamit kijavítani szeretnénk, egy nem kívánt viselkedést át akarunk alakítani valami jóvá, ezért célszerű egy negatív élményből kiindulni.

És az idevágó NLP előfeltevés: "Nincs kudarc, csak visszajelzés"

Megnézem
14. Kilövésre felkészülni
14. Kilövésre felkészülni

Online NLP TanfolyamRemélem, már kellő gyakorlatra tettél szert a szubmodalitások átrajzolása terén, most ugyanis gyorsan kell minden változtatást végrehajtanod. Egy nagyszerű, metaforikus gyakorlattal most kilőheted a kellemetlen élményeidet.

Szokás szerint szükséged lesz egy kellemetlen emlékre is. És ha minden jól megy, hamarosan már nem lesz kellemetlen egy kicsit sem.

Ez egy nagyon jóofa gyakorlat. Csináld meg!

Megnézem
15. Pillanatragasztó
15. Pillanatragasztó

Online NLP TanfolyamRemélem gondosan elolvastad az eddigi leckéket, és gyakorlatot is szereztél mindenben. Eddig a szubmodalitásokkal foglalkoztunk, és garantálom, hogy még fogunk velük dolgozni, de most egy másik technikát tanítok meg Neked, amely az NLP gyakorlatok elengedhetetlen összetevőjét alkotja.

Ebben a fejezetben a rögzítésekkel foglalkozunk.

Az életünk tele van rögzítésekkel, a rögzítés tulajdonképpen a tanulási folyamat része, és bizonyos szempontból az egész élet egy nagy rögzítés.

Nem minden rögzítés hasznos vagy kellemes a számunkra. Mit tudunk ezekkel kezdeni?

Megtudhatod ezt is ebből a fejezetbeől, és elvégezheted az első rögzítéses gyakorlatodat is. Ez esetben az önbizalom a kiválasztott belső erőforrás, később természetesen bármilyen más hasznos és kellemes dolgot rögzíthetsz - egyetlen érintéssel.

Megnézem
16. A Kiválóság Köre
16. A Kiválóság Köre

Online NLP TanfolyamEgy kreatív és játékos NLP gyakorlatot tanulhatsz ma meg, amely nem várt erővel tudja felturbózni az erőforrásaidat. Ez a gyakorlat arra is kiválóan alkalmas, hogy tapasztalatot szerezz a rögzítésekben. Mivel a felhasználási lehetőségek száma korlátlan, ezért akár naponta is használhatod.

A gyakorlat elvégzéséhez feltétlenül szükséges ismerned a szubmodalitásokat és a rögzítéseket. Ha ezekkel még nem végeztél gyakorlatokat, akkor először azokkal foglalkozz, és később térj vissza ehhez a gyakorlathoz.

Először nézd végig, értsd meg, és utána a letölthető feladatlap pontjai alapján csinál meg a gyakorlatot.

Ha valamit nem értesz a gyakorlat lépései közül, bizonytalan vagy, vagy a saját céloddal kapcsolatosan akad kérdésed, tedd fel azt a prezentác alatti területen!

Megnézem
17. A Kiválóság Köre - magyarázat
17. A Kiválóság Köre - magyarázat

Online NLP TanfolyamA Kiválóság Köre c. gyakorlat nagyobb lélegzetű feladat lehet a számodra, amellyel jelentős tapasztalatra tehetsz szert, és sok pozitív belső állapotot rögzíthetsz. Érdekes gyakorlat, sci-fi-be illő metaforát használ, talán épp ezért olyan hatékony. A tudatos elmét leköti, amíg megalkotja a kört, az energiasugarat, közben a tudattalanhoz eljut az üzenet. Ha nem érzed azonnal a változást, várj egy pár napot. A tudattalan elme néha sokáig dolgozik egy-egy változáson.

Ebben a fejezetben ehhez a gyakorlathoz kaphatsz részletes magyarázatot.

Szintén beszélünk a rögzítések sikerességének feltételeiről.

Megnézem
18. Az Életfonál
18. Az Életfonál

 Online NLP TanfolyamAz Életfonal annak az NLP-s modellje, ahogyan Te megjeleníted az időt. Az időhöz való viszonyodat ábrázolja.

Mivel mindannyian különbözőek vagyunk, ezért az időt is teljesen másképpen kezeljük. Ez azt jelenti, hogy minden ember különböző életfonállal rendelkezik.

Az Életfonal egyben egy erős rögzítés, amely az idő különböző pillanatait tartalmazza, így hozzáférhetsz bármilyen emlékedhez, életed bármely korszakához, még a jövődhöz is. A lehetőségek azonban még ennél is szélesebbek.

Bár legtöbbször egy leegyszerűsített Életfonállal végezzük a gyakorlatokat, előtte meg kell ismerned a saját, személyes Életfonaladat. Ez a fejezet pont erről szól.

A tanfolyam során külön életfonalas célkitűző gyakorlatok keretében foglalkozhatsz majd a személyes céljaiddal.

Megnézem
19. Az Életfonal módosítása
19. Az Életfonal módosítása

Online NLP TanfolyamEzt a fejezetet csak akkor nézd meg, ha már elvégezted az előző gyakorlatot, és előhívtad a saját, személyes Életfonaladat. Ha még nem, akkor először csináld meg, és aztán térj vissza ehhez a részhez. Ebben a fejezetben ugyanis magyarázat, javaslatok és példák lesznek, amelyekkel nem szeretném megzavarni a szubjektivitásod.

Beszélünk az Életfonál irányáról, lejtéséről, anyagáról, és metaforikus jelentéséről is.

Átgondolhatod, hogy vajon a saját, személyes Életfonaladból mire következtethetsz. Kitalálhatod, hogy milyen módosításokat volna célszerű végrehajtani ezen a fonálon, és meg is csinálhatod ezeket a változtatásokat.

Megnézem
20. Célkitűzés Életfonalon
20. Célkitűzés Életfonalon

Online NLP TanfolyamEbben az online tanfolyamsorozatban végigvezetlek Téged az egyik leghatékonyabb célkitűzési technikán. Alkalmazása már haladó ismereteket igényel célkitűzésből és NLP-ből is, ezért fontos, hogy minden gyakorlatot kipróbálj, alkalmazz, játssz velük. Itt mindent meg fogsz kapni, ami a gyakorlatokhoz kell NLP és célkitűzés terén is.

Most jutottunk el arra a pontra, amikor már tisztában vagy a rögzítésekkel és az Életfonállal is. A továbbiakban több hasonló gyakorlattal is megismerkedhetsz majd. A következő fejezetből megtudod, hogyan lehetséges a célodat az Életfonaladba integrálni. Meg is fogjuk csinálni a gyakorlatot.

Innentől kezdve, ahogy haladunk az NLP-vel, úgy tudunk újabb és újabb elemeket behozni az Életfonaladba.

Megnézem
21. Cél lefektetése az Életfonalra
21. Cél lefektetése az Életfonalra

Online NLP TanfolyamAz Életfonal mindenkinél személyre szabottan jelenik meg, a módosításokkal változtathatunk az életünkön, azonban a legtöbb NLP gyakorlat nem az általad megismert modellt használja az idő kezelésére, hanem annak egy leegyszerűsített változatát.

A következő gyakorlattal Te is megismerheted ezt a modellt.

A gyakorlathoz szükség lesz egy jól kitűzött célra. Ismerned kell a célt és a nagyobb mérföldköveket.

Szükség lehet írólapokra, amelyre felírtad a célt és a mérföldköveket.
Mindegyiket külön papírlapra, nagy betűvel, középre.

De ezeket akár fejben is tarthatod a gyakorlat közben, akkor nem kellenek papírok.

Megnézem
22. Több állapot összeolvasztása
22. Több állapot összeolvasztása

Online NLP TanfolyamEbben a fejezetben azt mutatom meg Neked, hogyan tudsz több pozitív állapotot összeolvasztani. Ezt már eddig is megtehetted, gondolj például a Kiválóság Körére, ahol egymás után több állapotot is rögzíthetsz. A körben ezek mind egyesülnek.

Ez a gyakorlat is pont erről szól. Csak akkor tudod megcsinálni, ha már meghatároztad a személyes értékrendedet és ismered a rögzítéseket.

A gyakorlat végén megismerkedhetsz egy új fogalommal a jövőbe vitellel. Sok NLP gyakorlat végén alkalmazzuk ezt a  technikát, hopgy az új pozitív belső állapotokat vagy erőforrásokat a jövőben is elérhessük.

Megnézem
23. A gyakorlatokról
23. A gyakorlatokról

Online NLP TanfolyamMára nincs új gyakorlat, az előző levélben szereplő feladat nagyobb lélegzetű volt.

Mivel ez egy online tanfolyam, ezért a gyakorlatokat úgy adom át Neked, hogy otthon, egyedül is megcsinálhasd. A tanfolyam célja, hogy az NLP-t képes legyél egyedül megtanulni, a gyakorlatokat elvégezni, és önállóan használni a saját kedved szerint.

Ebben a részben a gyakorlatokról fogok beszélni neked.

Megnézem
24. Legfontosabb értékek integrálása az Életfonalba
24. Legfontosabb értékek integrálása az Életfonalba

Online NLP TanfolyamÉletfonalas célkitűzés jön, előtte azonban tisztázzunk egy új fogalmat. Az előző gyakorlatban már találkozhattál a „jövőbe vitellel”. A legtöbb gyakorlat végén alkalmazhatjuk ezt.Most ezt a technikát is részletesen megbeszéljük.

Az alapvető értékrended határozza meg az egész életed. Ha neked fontos a pénz, az egészség és az utazás, ezeket a dolgokat mindig szem előtt fogod tartani. Ha ezek a dolgok rendben vannak, ki vannak elégítve az életedben, akkor boldog leszel.

Ebben a gyakorlatban ezeket az alapvető értékeket fogod az Életfonalad segítségével a jövőbe vinni.

 

Megnézem
25. Az NLP kommunikációs modellje
25. Az NLP kommunikációs modellje

Online NLP TanfolyamHa már elvégezted a Turbó Kommunikáció c. online tréningünket, akkor számodra ez a rész csupán rövid összefoglaló lesz. Ha nem tanultál még erről a modellről, akkor viszont újdonságként hat majd, amiket mondok. Annak ellenére, hogy NEM foglalkozunk kommunikációs technikákkal, az alapokkal jó, ha tisztában vagy.

Ebben a fejezetben szó esik a követésről és a vezetésről, ami az összhang kialakításához szükséges. Beszélünk a kommunikációs típusokról (vizuális, auditív, kinesztetikus), ezeknek az ún. domináns megjelenítőrendszereknek a megjelenéséről a beszélt nyelvben, és az NLP által megfigyelt szemmozgásokról.

Megnézem
26. Hasznos régiségek
26. Hasznos régiségek

Online NLP TanfolyamIsmét érdekes területre érkeztünk. Előttünk a célok, de mögöttünk a múlt, emlékek tömkelege, milliónyi élmény, hihetetlen adatbázis.

Itt pedig olyan kincsek vannak elraktározva, amelyekhez talán azóta sem tudtunk hozzájutni. Talán pár hónapja sikerült igazán önfeledten nevetni. Vagy öt éve volt egy csodaszép szerelmed. Vagy gyerekként hihetetlen kíváncsi tudtál lenni.

Az NLP lehetőséget ad számodra, hogy az Életfonal segítségével újra elmerülj a múltban, és ott különleges, ritka és értékes kincsek után kutass. Ezeket a belső erőforrásokat a rögzítés technikájával egyszerűen fülön csípheted, és magaddal hozhatod vissza, a jelenbe. Sőt, elviheted a jövőbe is.

A gyakorlat, amelyhez részletes útmutatót kapsz, rendkívül izgalmas és mély: "Erőforrás átvitele a múltból a célba".

Megnézem
27. Részre hajlás
27. Részre hajlás

Online NLP TanfolyamAz NLP modellje azt feltételezi, hogy a személyiséged különböző részekből áll. A nem kívánt viselkedéseinket minden esetben egy vagy több ilyen belső személyiségrészünknek "köszönhetjük".

Ezeknek a belső részeknek azonban - még ha nem is annyira kedveljük azt, amit tesznek - mindig pozitív a szándékuk: valami jót akarnak nekünk.

Ha felvesszük ezekkel a részekkel a kapcsolatot, és megtaláljuk a mélyben megbúvó jó szándékot, akkor átalakíthatjuk ezt a viselkedést.

Megnézem
28. Átformálás
28. Átformálás

Online NLP TanfolyamEbben a levélben az átformálás technikáját mutatom meg Neked, amelyről az előző fejezetben is beszéltem. Ezt legtöbbször nem egyedül szoktuk alkalmazni, hanem párban.

Ennek kapcsán megbeszéljük az NLP gyakorlatokban előforduló különböző szerepeket.

Megismerheted és elvégezheted az egyik klasszikus NLP gyakorlatot, az Átformálást. Belső párbeszédet folytathatsz valamely belső személyiségrészeddel.

Egyszerűbb esetben elegendő egyetlen részt bevonni ebbe a párbeszédbe. Néha azonban előfordulhat, hogy további részek is csatlakozni kívánnak a beszélgetéshez.

Megnézem
29. Akadályok
29. Akadályok

Online NLP TanfolyamKanyarodjuk kicsit vissza a célkitűzéshez. Általában mindenre igaz, hogy minél több nézőpontból veszed szemügyre, annál pontosabb képet kapsz róla.

Melyek az NLP-ben alkalmazott nézőpontok? Melyik mikor hasznos, és milyen veszélyekkel fenyeget, ha az egyik nézőpontban túl sok (vagy túl kevés) időt töltünk?

A célkitűzés is akkor visz igazán előre, ha több szempontból is elemzed a célodat és a hozzá vezető utat. Most nézzünk egy újabb nézőpontot, és vegyük szemügyre az akadályokat. Az akadályok a célodhoz vezető úton állnak, és megpróbálnak visszatartani.

Melyek a valós akadályok, és melyek azok, amelyek valójába csupán kifogások?

Életfonalas célkitűzű gyakorlat: Akadályok elhárítása a céljaid elől.

Megnézem
30. Kényszer-kipukkasztás
30. Kényszer-kipukkasztás

Online NLP TanfolyamEgy furcsa gyakorlatot mutatok Neked a szubmodalitásokkal. Az NLP-ben azt szeretem, hogy játékos, és néha elég trükkös módon éri el a változást.

Ugye tudod, mi történik a lufival, ha levegőt fújnak bele? És ha több levegőt? És ha túl sokat?

Remélem, vannak rossz szokásaid! Ehhez a gyakorlathoz ugyanis szükséged lesz egy kényszeres viselkedésre. Valami olyasmire, amitől persze szívesen megszabadulnál. Amit szívesen kipukkasztanál.

Megnézem
31. Negatív-pozitív
31. Negatív-pozitív

Online NLP TanfolyamSikerült a pukkasztás? Ha még nem tudtad megcsinálni, ne csüggedj, majd pukkasztasz később. Most azonban maradjunk a szubmodalitások vizein, és fedezzünk fel egy újabb áramlatot, egy újabb elegáns megoldást a problémáink felszámolására.

Ebben a gyakorlatban egyszerűen arra apellálunk, hogy az erősebb győz. A negatív állapotot legyengített kórokozóként juttatjuk a pozitív állapotba, amely könnyen felülkerekedik rajta.

Megnézem
32. A tanácsadó
32. A tanácsadó

Online NLP TanfolyamMi más is következne, mint egy új és izgalmas feladat, olyan, amilyen még eddig nem volt?

Már más gyakorlatnál is előjöttek a különféle nézőpontok. Minél több oldalról nézel meg valamit, annál több információt szerzel róla, vagyis annál jobb döntést hozhatsz vele kapcsolatban. A most következő lépegetős gyakorlatnak is ebben rejlik az ereje.

Használhatod életfonalas célkitűző gyakorlatként.

A köevetkező fejezetben bővebb magyarázatot és pár tanácsot is kaphatsz ehhez a gyakorlathoz.

Megnézem
33. A pillanatok ereje
33. A pillanatok ereje

Online NLP TanfolyamAz előző gyakorlathoz még szükséges egy kis kiegészítés, hogy jobban megértsd a különböző szerepeket. Ebben a fejezetben végigvesszük mind az öt szerepet, amellyel az előző gyakorlat során (A Tanácsadó) azonosulhattál.

És azt is jó tudnod, hogy a végén vagy egyértelmű lesz, hogy mit kell tenned, vagy pedig lesz öt különböző válaszod, köztük akár egymásnak ellentmondók is, és agyalhatsz rajta napokig, hogy mi a jó döntés.

Megnézem
34. Hiedelmek
34. Hiedelmek

Online NLP TanfolyamA hiedelmeket igaznak gondoljuk.
Ez ellentmond az NLP-nek, hiszen a térkép nem a terület. A valóságot nem érzékelheted csak a szűrőiden keresztül, így nem érdemes azon gondolkodni, mi az igaz és mi nem az, inkább azzal foglalkozz, miben hiszel, és miben nem.

 

A hiedelmek tehát azok a dolgok, amiket igaznak tartunk a világról és önmagunkról.

 

A pozitív hiedelmeket inkább támogató meggyőződésnek nevezzük. Ezek segítenek nekünk abban, hogy előrejussunk. Nem biztos, hogy igazak, de támogatnak.

Azok a hiedelmek, amelyek az utunkban állnak, korlátózó hiedelmek. Tudd, a korlátozó hiedelmek is jó szándékúak.


Megsimerheted a hiedelmek néhány jellemző típusát is. Az átformálással később fogunk foglalkozni.

Megnézem
35. Az NLP neurológiai szintjei
35. Az NLP neurológiai szintjei

Online NLP TanfolyamRobert Dilts és Todd Epstein állította fel az ún. neurológiai szinteket, amit nyugodtan nevezhetünk idegrendszeri szinteknek is, hiszen az ugyanaz.

Az NLP logikai szintjeinek is hívják ezt a modellt, amelynek a célja, hogy rendszerezzük a különböző információkat.

Ha egy alsóbb szinten változtatsz valamit, az kihathat a fentebbi szintekre is, de ez nem minden esetben van így.

Ha azonban felsőbb szinten változtatsz meg valamit, az törvényszerűen megváltoztatja a lenti szinteket is, hogy azok támogassák a változást alulról.

Bármit is teszel odafent, a változás szép lassan leszivárog.

Ha meg akarsz oldani egy problémát, de nem sikerül, valószínűleg nem a megfelelő szinten próbálkoztál.

Ebben a fejezetben egy példa kapcsán végiglépkedünk az összes szinten.

Megnézem
36. Neurológia szintek gyakorlat
36. Neurológia szintek gyakorlat

Online NLP TanfolyamEbben a fejezetben egy lazítós feladat lesz. Nem kell megidézned a Kiválóság Körét, nem kell lefektetned egyetlen Életfonalat sem a padlóra, nem kell rögzítened, kizökkenned, kipukkasztanod, és semmi hasonlót. Csupán gondolkoznod, és jegyzetelned kell majd.

A gyakorlat: Cél egyeztetése az NLP logikai szintjeivel.

Most végiglépkedhetsz a piramis minden lépcsőjén a céloddal. Nem valószínű, hogy ezek után bármi is elkerülné a figyelmed. Komolyabb problémákon és célokon mindig érdemes lefuttatnod ezt a gyakorlatot.

Megnézem
37. Metaforikus gondolkodás
37. Metaforikus gondolkodás

Online NLP TanfolyamA metaforikus gondolkodás a téma, de igazából ez már számodra nem lehet újdonság, hiszen folyamatosan metaforákban gondolkodunk ezen a tanfolyamon.

A metafora az, amikor egy dologgal egy másik dolgot állítunk párhuzamba, és a kettőjük között lévő kapcsolat nem feltétlenül egyértelmű. Nem feltétlenül pozitív a tartalma.

A klasszikus értelemben vett NLP-s metaforák komplett üzenetek a tudattalan elme számára, amelyek olyan sugallatokat is képesek észrevétlen bevinni, amiket a tudatos elme meg sem hallana. Mindezeken túl az összes NLP-s modell egy metafora. Metafora például a Kiválóság Köre, az Életfonal és az a nagy csúzli, amivel a kellemetlen emlékeinket repítjük a messziségbe. 

Megnézem
38. Repülés a célba
38. Repülés a célba

Online NLP TanfolyamRemélem, nincs bajod a magassággal? Egy mély gyakorlat során kell most magasra szállnod. Készülj fel az utazásra!

Egy metaforikus gyakorlatot ígértem mára. A gyakorlat címe: Repülés a célba.

Sok célod van, amelyeket azért nem érhetsz el, mert túl sok terhet cipelsz magaddal. Vajon ezek valós terhek, vagy vannak, amelyektől akár meg is szabadulhatnál?

És mi legyen azokkal, amelyektől nem válhatsz meg?

Tudatos szinten mindezeket nem könnyű végiggondolni, épp ezért hasznos egy metaforikus gyakorlatot elvégezni az ilyen célokra.

Megnézem
39. Kő kövön
39. Kő kövön

Online NLP TanfolyamMost egy kissé meditatív gyakorlat következik, egy kis elvonulós, békén hagyós feladat.

Nem relaxációs gyakorlat, de jó, ha magadban maradhatsz egy darabig, nyugodtan gondolkozhatsz, tervezgethetsz. A hőlégballonos túra után is maradunk a metaforikus gondolkodás területén.

Amire szükséged lesz:
Egy üres asztal, vagy a szőnyegen egy üres terület, egyszóval egy olyan hely, ahová le tudnál ülni, mondjuk legózni is.
Apró tárgyak a természetből: Kövek, kavicsok, fadarabok, kagylók, gesztenyék, falevelek és még amit találsz.

Megnézem
40. Hiedelmek átformálása
40. Hiedelmek átformálása

Online NLP TanfolyamNos, még három fejezet van hátra a tréningből. Az utolsó kettőben két híres NLP gyakorlatot mutatok Neked. Ebben a levélben pedig saját magadnak kell kidolgozni egy gyakorlatot. Kanyarodjunk vissza a korlátozó hiedelmekhez.

A feladat, hogy egy korlátozó hiedelmet átalakíts támogató meggyőződéssé.

Sok NLP gyakorlatot, technikát tanultál már. Itt az ideje, hogy saját magad is kreatívan megalkoss egy NLP gyakorlatot.

Ez a fejezet erről szól.

Megnézem
41. Sütty!
41. Sütty!

Online NLP TanfolyamKlasszikus NLP gyakorlat következik. Több változata is van, most a legelterjedtebbet és a legkönnyebben alkalmazhatót mutatom meg Neked, ez a vizuális változat.

Nem véletlenül hagytam a tanfolyam végére ezt a gyakorlatot. Jó ugyanis, ha már rutinosan tudsz bánni a fejedben lévő képekkel. A "sütyöléshez" ugyanis gyors vizuális módósításokra van szükség.

Ismét szükség lesz egy rossz szokásra, vagy kényszeres viselkedésre, amitől szívesen megszabadulnál.

Ugye találsz még ilyet?

Megnézem
42. Gyors fóbia-gyógymód
42. Gyors fóbia-gyógymód

Online NLP TanfolyamA hiedelmeinket tapasztalatainkra építve alkotjuk meg, ami történik velünk, azokból általánosítunk, egyeztetjük az eseményt az értékrendünkkel, beillesztjük korábbi tapasztalataink mátrixába, és ennek megfelelően értékeljük azt. Ha például valakinek a kezére mászik egy kígyó, talán ezt később úgy éli meg, hogy halálos veszedelemben volt, egy másik ember ugyanezt az élményt viccesnek és szerencsésnek találja majd.

A fóbiák egyetlen alkalom során ki tudnak alakulni. Használjuk hát fel agyunknak ezt a kiváló képességét, hogy ilyen hihetetlen sebességgel képes valamit megtanulni, és tanítsuk meg neki, hogy viselkedjen másképpen. Szabaduljunk meg a fóbiánktól. Ha nincs kéznél épp semmilyen fóbiád, akkor válassz valamilyen kisebb félelmet ehhez a klasszikus NLP gyakorlathoz.

28.880 Ft
jegyzet
Online jegyzet készíthető-e a tananyaghoz vagy sem.
Melléklet
Írásos segédlet tartozik-e a tanagyaghoz vagy sem.
kérdés
Kérdések feltehetőek-e az előadónak vagy sem.
28.880 Ft