Felhasználási Feltétlek

 

A jogi tudnivalók leírásával a legfőbb célunk, hogy veled és többi ügyfelünkkel minél tisztábban megértsük egymást.

Éppen ezért a legfőbb információkat külön is kiemeltük:

 

 

Amit garantálunk

 • Nálunk nincsenek meglepetések és rejtett költségek: a díjszabásunk nyilvános és egyértelmű.
 • Adataidat biztonságosan kezeljük, és nem adjuk tovább harmadik fél felé. Amennyiben úgy gondolod, hogy már nem érdekesek az általunk küldött információk számodra, bármikor leiratkozhatsz.
 • Nem használunk téged kísérleti nyúlként – az oldalon csakis a gyakorlatban kipróbált és bizonyítottan működő tudással találkozhatsz.
 • Nem „futottak még” kategóriájú szakértőktől, hanem kizárólag szakterületük legkiemelkedőbb specialistáitól tanulhatsz nálunk.
 • Ügyfélszolgálatunk munkanapokon 10:00 órától 16:00 óráig elérhető.
 • Akár egy oktatótól, akár az ügyfélszolgálattól kérdezel, minden kérdésedre választ kapsz.
 • Az oldal az idő 99,9%-ában elérhető lesz (hacsak nem következik be valamilyen súlyos természeti katasztrófa – egyelőre úgy tűnik, a világvégétől megmenekültünk ). 
 • Irodánk nem egy trópusi paradicsomban, hanem Budapesten van.

Amit mi kérünk tőled

 • Ha nem értesz valamit, vagy bizonytalan vagy valamilyen szakmai kérdésben, kérdezz az oktatóktól bátran. Ahogy a mondás is tartja: Néma gyereknek kár telefonálni… (Ha ezt túlzásnak érzed, akkor: Néma gyereknek anyja sem érti a szavát…)
 • Kérj minél több új oktatóanyagot! Hiszen közös célunk, hogy egyre bőségesebb és gazdagabb tudásanyag váljon elérhetővé az oldalon, amire csak egy vállalkozás sikeres működtetéséhez szükséged lehet.
 • Bármilyen hibát találsz, kérjük, írd le nekünk néhány szóban ezen az oldalon. Neked csak fél perc, viszont több ezer cégvezető és vállalkozó társaddal is jót teszel vele, hiszen így még egy szinttel magasabbra emelhetjük az oldal nívóját.
 • Ha valamivel nem értesz egyet, kérjük, hozzászólásaiddal mindig a kérdéses véleményt, és ne az embert támadd. Köszönjük, hogy ezzel is hozzájárulsz az oldal kellemes hangulatához és kulturált körülményeihez!
 • Kérjük, saját regisztrációddal csak Te magad használd az oldalt. 
 • Ha elfelejtetted a jelszavadat, NE regisztrálj újra, hanem kérj jelszó-emlékeztetőt ezen az oldalon.

 

 

 Általános Szerződési Feltételek

 

 

1.)        Általános rendelkezések

 

A jelen Weboldalt („Weboldal”) az Én Világom Kft, az uzletiklinika.hu társulás megbízásából („Üzemeltető”) működteti. A Weboldalon keresztül lehetővé válik az alábbi Termékek (együttesen „Termékek”, egyenként: „Termék”) előfizetése Adatvédelmi Nyilatkozat (a továbbiakban, ahol külön-külön nem hivatkozott, együttesen: „Feltételek”) szerinti körben felhasználási jogokkal bír.

 

A Üzemeltető adatai a következők:

 A Termékek:

 

Díjmentes Próba – Üzemeltető által meghatározott anyagokhoz való díjfizetés nélküli hozzáférés

Mini Előfizetés - egy meghatározott oktató anyaghoz hozzáférés meghatározott időtartamra

Megoldás Csomag – több, meghatározott értékű oktató anyaghoz hozzáférés meghatározott időtartamra

Letölthető Termék – Olyan termék amely plusz díj ellenében a Felhasználó számítógépére letölthető

 

A jelen Feltételek az Ön által a Üzemeltetőtől vásárolandó vagy előfizetésre kerülő Termékre vonatkozó valamennyi megrendelés („Megrendelés”) tekintetében irányadók. Mielőtt megkezdené a Weboldal használatát, kérjük, hogy minden esetben figyelmesen olvassa el a jelen Feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozat elnevezésű dokumentumot, különös tekintettel az esetleges módosításokra, hogy mindenkor tisztában legyen a Weboldal és a Termékek használatának feltételeivel. 

 

A jelen Feltételek, az abban feltüntetett hivatkozásokon keresztül elérhető egyéb információk és az összes egyéb, a jelen Feltételek feltételei alapján elküldésre kerülő Megrendelés együttesen képviselik Ön és a Üzemeltető teljes megállapodását a Weboldal használatára, ideértve a Termék megvásárlására, előfizetésére és használatára vonatkozóan.

 

 

2.)        A Feltételek módosítása és megszüntetése

 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy a jelen Feltételeket (ideértve a Weboldalon megjelenő információkat) és az Adatvédelmi Nyilatkozat elnevezésű dokumentumot egyoldalúan, előzetes általános értesítés nélkül módosítsa, a módosítást követően feladott Megrendelésekre kiterjedő hatállyal. A Üzemeltető a Weboldal megszakításmentes hozzáférésének biztosítására törekszik, mindazonáltal fenntartja a jogot, hogy a Weboldal, a Weboldal tartalma, illetve Termék hozzáférhetővé tételét, illetve harmadik személyek számára való elérhetőségét részben vagy egészben előzetes figyelmeztetés nélkül megszüntesse, illetve megváltoztassa. A Üzemeltető ezzel kapcsolatban kártérítési vagy megtérítési kötelezettséggel nem tartozik. A Üzemeltető a változásokról az alábbi oldalon folyamatosan tájékoztatást ad, azzal, hogy archívumában egy évre visszamenőleg elérhetőek a Feltételek korábbi verziói.

 

A jelen Feltételek mindenkor hatályos szövege és a legutóbbi módosítás időpontjai megtekinthető az alábbi helyen: www.uzletiklinika.hu a láblécben megtalálható linken.

 

Az Adatvédelmi Nyilatkozat elnevezésű dokumentum mindenkor hatályos szövege megtekinthető az alábbi helyen: www.uzletiklinika.hu a láblécben megtalálható linken.

 

Amennyiben a Feltételek vagy az Adatvédelmi Nyilatkozat elnevezésű dokumentum az Ön számára interneten keresztül nem jelenik meg, kérésére e-mailben megküldjük Önnek a mindenkor hatályos Feltételek vagy az Adatvédelmi Nyilatkozat elnevezésű dokumentum egy példányát.

 

 

3.)        A Feltételek elfogadása

 

A Weboldal használatával, illetve adatainak a regisztrációnál történő megadásával Ön kijelenti, hogy a jelen Feltételeknek valamint a Üzemeltető-nek az alábbiakban hivatkozott Adatvédelmi Nyilatkozat elnevezésű dokumentumának a Weboldal használatának időpontjában hatályos változatát megismerte és kifejezetten elfogadja. 

 

 

4.)        Engedélyezett használat

 

A Weboldal használatának, valamint a Termékhez való hozzáférésnek, illetve a Termék megvásárlásának, előfizetésének és használatának feltétele, hogy Ön egyetértsen a jelen Feltételekkel, és maradéktalanul betartsa azokat.

 

A Üzemeltető különösen fenntartja a jogot arra, hogy korlátozza vagy megszüntesse azon személyeknek a Weboldalhoz, különösen a Termékhez való hozzáférését, illetve a Termék ezen személyek általi megvásárlását, előfizetését és használatát, akikről úgy gondolja, hogy nem tartják be a jelen Feltételeket, ideértve különösen a Weboldal, illetve a Termék nem rendeltetésszerű használatának kötelezettségét.

 

A Weboldal, illetve a Termék nem rendeltetésszerű használata magában foglalja például – de nem kizárólagosan – a Weboldal, illetve a Termék használatával összefüggésben az alábbiakat:

 

 • a Weboldal, illetve a Termék jogellenes, illetve félrevezető használata;
 • bármely személy szellemi alkotáshoz fűződő jogának, szerzői és szomszédos vagy egyéb tulajdonosi jogának megsértése;
 • olyan információk közzététele, illetve közzétételének elősegítése, amelyek a Termék tartalmáról, illetve ezek áráról bárkit félrevezethetnek;
 • a Üzemeltető, illetve a Termék fejlesztői vagy értékesítői üzleti érdekének vagy hírnevének megsértése.

 

5.)        Kizárólag magyarországi ügyfeleknek

 

A Üzemeltető üzleti tevékenységére és az általa felajánlott szolgáltatásokra a magyar jog az irányadó. A Weboldal hozzáférésekor Ön felelős azért, hogy minden vonatkozó helyi törvényt és egyéb jogszabályt betartson. A Weboldal használati nyelve és a Megrendelések nyelve magyar.

 

6.)        Regisztráció és belépés a Weboldalra

 

A Weboldalon kizárólag üzletiklinika.hu profillal rendelkező felhasználók vásárolhatnak vagy fizethetnek elő szolgáltatásra. A regisztráció módjáról a következő oldalakon található információ:

 

www.uzletiklinika.hu

 

A Üzemeltető jogosult visszautasítani vagy felfüggeszteni a Weboldal használatát, amennyiben Ön valótlan vagy hiányos adatokat ad meg, vagy az adatokból, illetve a körülményekből a Üzemeltető arra következtethet, hogy a belépés célja nem a Weboldal rendeltetésszerű használata, vagy amennyiben a Weboldal használata során a Üzemeltető az Ön részéről visszaélést, jogellenes magatartást vagy cselekményt észlel.

 

 

7.)        Termék megvásárlása

 

7.1.

Megrendelés és Előfizetés

Ön a Termék-re vonatkozó Megrendeléseit / Előfizetését elektronikus úton, a jelen Feltételekben meghatározott módon juttathatja el a Üzemeltető-höz. A Megrendelés leadásával Ön kijelenti és szavatolja, hogy cselekvőképessége a Termék megvásárlásával kapcsolatban nem korlátozott. Amennyiben Ön a Termék megvásárlásával kapcsolatban jogilag „cselekvőképtelennek” vagy „korlátozottan cselekvőképesnek” minősül, és önálló nyilatkozatra ezzel kapcsolatban nem jogosult, Ön köteles az érintett harmadik személyek (pl. törvényes képviselő, gondnok) beleegyezését a Termék megvásárlásához megszerezni. Ezzel összefüggésben Ön köteles mérlegelni, hogy az adott vásárlással összefüggésben szükség van-e valamely harmadik személy hozzájárulására. Tekintettel arra, hogy a Üzemeltető Önnel személyes kapcsolatba nem kerül, a jelen pontnak való megfelelést Ön köteles biztosítani, és a Üzemeltető-ot ezzel összefüggésben felelősség nem terheli.

 

7.2.

Vételár

A Termék vételára a Üzemeltető által Forintban meghatározott, a Megrendelés leadásakor érvényes árlista szerinti mindenkori bruttó összeg. Az árlista időről időre való megváltoztatásának, illetve egyértelmű (pl. gépelési, számítási) hibái (amennyiben vannak ilyenek) kijavításának jogát a Üzemeltető fenntartja.  A Üzemeltető a Termék árát folyamatosan hozzáférhetővé teszi a Weboldalon.

 

A Weblapon megjelenő minden ár, árajánlat és leírás a Termék fennálló aktuális készlettől függő információ, ezért nem tekinthető ajánlatnak: a Üzemeltető által bármikor visszavonható vagy módosítható a rendelés visszaigazolása előtt.

 

Egyebekben a Üzemeltető a promóciós kódokat és a kapcsolódó árengedmények feltételeit mindig egyedileg állapítja meg és az egyedileg nyújtott kedvezmény nem jogosítja az érintett vevőket arra, hogy azt a későbbi Megrendeléseikre vonatkozóan is követeljék.

 

7.3.

Visszaigazolás

Megrendelése akkor tekinthető visszaigazoltnak, és a jelen Feltételek alapján a szerződés akkortól tekinthető érvényesen létrejöttnek, amikor az ajánlatot Üzemeltető elfogadta úgy, hogy elérhetővé tette a Terméket, miután a vételárat Ön előzetesen banki átutalással vagy hitelkártyával kiegyenlítette (“Visszaigazolás”).

 

A vételár kiegyenlítése minden esetben előzetesen történik, banki átutalással a Megrendelés alábbi folyamata szerint, pro-forma számla ellenében, vagy hitel- illetve bankkártyával olyan külső szolgáltató rendszerén, melynek közreműködéséért Üzemeltető felelősséggel nem tartozik. A fizetendő vételárral szemben semmiféle beszámítási, vagy levonás iránti követelést Ön nem érvényesíthet.

 

Üzemeltető mindent megtesz azért, hogy a Weblapon megjelenített Termékek elérhetők legyenek, de nem garantálja, hogy a Termék azonnal elérhető a rendelés leadásakor. Üzemeltető jogában áll visszautasítani rendelését (kötelezettség nélkül), ha bármely okból nem tudja azt feldolgozni vagy teljesíteni. Ebben az esetben minden, az adott elemre vonatkozó előzetesen befizetett összeget Üzemeltető haladéktalanul, de legkésőbb 3 banki napon belül megtérít.

 

Üzemeltető a hitel- vagy bankkártyát a Termék feladása vagy elérhetővé tétele előtt terheli, fenntartva a jogot, hogy a Visszaigazolás előtt ellenőrizze a hitel- vagy bankkártyát.

 

Az árak a Weblapon és a Megrendelés Visszaigazolásában is megtalálhatók, melyek közötti esetleges eltérés esetén a Visszaigazolásban rögzített ár irányadó.

 

Üzemeltető fenntartja magának a jogot arra, hogy értesítse, amennyiben hiba történt a Termék leírásában vagy árazásában, még a Termék elérhetővé tétele előtt. Ebben az esetben, ha Ön úgy dönt, hogy továbbra is kéri rendelését, akkor elismeri, hogy a Termék az új leírás szerinti vagy módosított árú.

 

8.)          A megvásárolt Termék letöltése, telepítése, futtatása

 

A Üzemeltető köteles megfelelő, hatékony és hozzáférhető technikai eszközökkel biztosítani, hogy az igénybe vevő az adatbeviteli hibák azonosítását és kijavítását megrendelésének elektronikus úton való elküldése előtt el tudja végezni. A vásárlási folyamat során megadott adatok módosítására, illetve az adatbeviteli hibák azonosítására és a kijavítására az alábbi módokon nyílik lehetőség az Ön számára: a uzletiklinika.hu profilon keresztül és a tranzakcióban szereplő bankkártya adatok megadása során.

 

Az adott Termék megrendelésével összefüggő pénzügyi tranzakció sikeres teljesülését a közreműködő bankok vagy szolgáltatók rendszere igazolja vissza, rögtön a bankkártya adatok elküldése utáni adatfeldolgozás eredményeképpen. Az Ön által indított elektronikus megrendelésének Weboldalhoz történő megérkezéséről a Weboldal Önnek azonnal visszaigazolást küld, és továbbítja Termék elérési oldalára.

 

A Termék adásvételével megkötendő szerződés nem minősül írásba foglalt szerződésnek. A Üzemeltető az elfogadott megrendelést a Weboldal szerver log adataiban tárolja. A Üzemeltető a megrendelés adatairól kérés esetén tájékoztatást nyújt Önnek.

 

Üzemeltető fenntartja magának a jogot arra, hogy a vásárlás folyamata során, vagy a regisztrált vevői részére egyébként további Terméket vagy egyéb szolgáltatást ajánljon, ide értve a megvásárolt Termékek módosított, frissített verzióit is, melyekre vonatkozóan külön szerződés (megrendelés, fizetés, visszaigazolás) köttetik, ugyanígy a megvásárolt Termékre vonatkozóan jogosult Önnek bármikor információt nyújtani.

 

 

9.)        Felhasználási jog

 

Az adott Termék megvásárlásával / elpfizetésével Ön át nem ruházható és nem kizárólagos jogot kap arra, hogy a megvásárolt Terméket saját és cégebli alkalmazottak oktatása céljára és a weboldalon meghatározott mértékben, időtartamban használja. A Üzemeltető az Önnek a jelen Feltételekben nem engedélyezett valamennyi felhasználási jogot fenntartja.

 

10.)      Jótállás, szavatosság a Termékért

 

Tekintettel arra, hogy a termékek elektronikus úton kerülnek átadásra, így azokért ez Üzemeltető jótállást nem vállal.

 

 

11.)      Elállási jog

 

Tekintettel arra, hogy a Termék természeténél fogva nem szolgáltatható vissza, valamint a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. Rendelet 5. § d) pontjára, az említett Korm. Rendelet 4. § és 5. § szerinti elállási jog Önt nem illeti meg.

 

 

12.)      Felelősség a Termék használatát illetően

 

A Weboldal használata során Ön tisztában van az elektronikus adatátvitel természetéből, korlátozott kapacitásából, a Weboldal felhasználóinak nagy számából és az ezzel kapcsolatos technikai és üzemeltetési okokból esetlegesen adódó nehézségekkel.

 

A Termék és az azokkal kapcsolatos minden anyag, információ (ideértve korlátozás nélkül minden információt és anyagot, amelyet a Terméken és a Weboldalon keresztül lehet elérni, vagy amelyhez ott lehet hozzáférni) „fennálló” („as is”) állapotukban kerülnek átadásra, a rájuk vonatkozó Licenciában foglalt feltételek szerint.

 

Ön a Terméket kizárólag a saját kockázatára használja, ideértve különösen a Termékhez hasonló elektronikus alkalmazások használatával kapcsolatos egészségügyi kockázatokat. A Üzemeltető-ot és annak tulajdonosait, társvállalatait és szerződéses partnereit a Weboldalon elhelyezett, illetve a Termékkel összefüggésben adott információk vagy anyagok hitelességéért, tartalmáért, teljességéért, jogszerűségéért, megbízhatóságáért, működőképességéért vagy rendelkezésre állásáért, továbbá a Termék fejlesztői és felhasználói által tanúsított magatartásért emiatt felelősség nem terheli. Önnek tudnia kell, hogy ezek az információk pontatlanok, hiányosak vagy elavultak lehetnek.

 

A fenti okok következtében a Üzemeltető a Termékkel kapcsolatban kizárólag a vonatkozó jogszabályokban meghatározott, kötelező erejű (eltérést nem engedő) szavatosságokat, jótállásokat, illetve felelősséget tudja vállalni, a jelen Feltételekben meghatározottak szerint.  Minden más kifejezett, hallgatólagos vagy törvényes szavatosság, jótállás vagy felelősség a magyar jogszabályok által megengedett mértékben kizárt, különös tekintettel az alábbiakban részletezett esetekre.

 

A fentiek mellett Üzemeltető-ot nem terheli felelősség a jelen Feltételekkel vagy a Termék használatával kapcsolatban vagy azok alapján az Ön, vagy harmadik felek által elszenvedett bármely nem vagyoni, közvetett, illetve következményes kárért, költségért, kiadásért, ideértve egyebek mellett a Termék használatának bármilyen módon való ellehetetlenülését, adatvesztést, bevételkiesést, nyereségkiesést, elmaradt hasznot, kereskedelmi jó hírnév csökkenését vagy elvesztését harmadik személyek követelését. A Üzemeltető-nak az Ön irányában a szerződésen alapuló, illetve szerződésen kívül okozott kárért vagy egyébként fennálló teljes felelőssége semmi esetre sem haladja meg az Ön által az adott Termék fizetett összeget.

 

A Termék ára minden esetben úgy került meghatározásra, hogy a kompenzáció a felelősség kizárásáért, illetve korlátozásáért a Ptk. 314. § (2) szerint megfelelően biztosított.

 

 

13.)      A Weboldalra vonatkozó speciális rendelkezések

 

A Weboldal kizárólag rendeltetésszerűen, a Termék megrendelésével összefüggésben használható. A Weboldal teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A Weboldal megjelenítésére, működésére és fenntartására vonatkozó műszaki, grafikai, szoftveres és egyéb (például a Weboldal formai és tartalmi felépítésével, elnevezésekkel, külalakkal kapcsolatos) megoldások, a Weboldalon feltüntetett, felhasznált és a Weboldallal egyébként kapcsolatos adatok, információk, ikonok, logók, védjegyek, domain nevek és egyéb megjelölések tekintetében minden jog kizárólag a Üzemeltető-ot, illetve a Weboldal elkészítésében és működtetésében a Üzemeltető beleegyezésével részt vevő személyeket illeti.

 

A Weboldal tartalmának a többszörözéséhez, másolásához vagy ezzel kapcsolatban frame-k használatához (vagy egyébként a Weboldal tartalmának harmadik személyek által történő saját tartalomként való feltüntetéséhez) a Üzemeltető előzetes hozzájárulása szükséges.

 

Erre tekintettel például a vonatkozó jogszabályok által megengedett célokon kívül Ön a Weboldal elemeit nem másolhatja, fordíthatja le, módosíthatja, dolgozhatja át, fejlesztheti tovább, forráskódját nem fejtheti vissza, vagy törheti fel. Ön a Weboldal elemei használatát semmilyen más személy számára nem engedélyezi, kivéve, hogy a használat az adott telefont használó személyek számára szükségszerűen megengedett.

 

A Üzemeltető minden elvárható lépést megtesz a Weboldalon szereplő adatok pontosságának biztosítására és valamennyi technikai és ténybeli hiba vagy hiányosság kijavítására a lehető leghamarabb az azokról kapott értesítést követően. A Üzemeltető azonban nem garantálja, hogy a Weboldalhoz való hozzáférés folyamatos vagy hibamentes lesz, illetve hogy a Weboldal mentes a vírusoktól vagy bármilyen tartalomtól, ami valamilyen technológiára káros hatással lehet.

 

A Weboldal folyamatos működésében különösen az alábbi okokból következhet be állásidő:

 

 • bármely nyilvános internet-gerinchálózat, hálózat vagy szerver leállása;
 • az Ön berendezése, rendszerei vagy a helyi hozzáférési szolgáltatások bármilyen hibája;
 • karbantartás; vagy
 • a Üzemeltető által nem befolyásolható események, például munkabeszüntetés, zavargás, felkelés, tűz, árvíz, robbanás, háború, kormányzati intézkedések, földrengés, természeti csapás vagy az internetszolgáltatás kimaradása olyan területen, ahol a Weboldal hozzáférhető vagy a Üzemeltető szerverei működnek (önállóan vagy kolokáció keretében).

A Weboldalon bemutatott tartalom az Ön böngészőjének funkcióitól és korlátozásaitól függően eltérő lehet. A Üzemeltető nem vállal felelősséget, ha Ön nem tudja megtekinteni a Weboldal valamely részét vagy összetevőjét, vagy ha nem tudja elérni vagy használni a Weboldal valamennyi funkcióját.

A Üzemeltető nem vállal felelősséget az áramszolgáltatók, a távközlési szolgáltatók vagy bármely olyan harmadik fél intézkedéseiért vagy mulasztásaiért, melynek számítógépes rendszere, adatbázisa vagy termékei hozzáférhetők lehetnek az Ön számára, és semmiféle olyan veszteségért, amely az ilyen személyek bármilyen berendezésének vagy szolgáltatásának bármilyen hibájával vagy meghibásodásával van összefüggésben. A Üzemeltető nem vállal továbbá felelősséget bármilyen technikai jellegű pontatlanságért, nem teljesítésért, hibáért, hiányért, megszakításért, törlésért, hiányosságért, működésbeli vagy átviteli késésért, számítógépes vírusért, a kommunikációs vonal hibájáért, valamint a rögzített adatok ellopásáért, megsemmisítéséért, illetve jogosulatlan hozzáférésért, módosításáért vagy használatáért.

 

 

14.)      Személyes adatok kezelése

 

Ön a jelen Feltételek elfogadásával tudomásul veszi és önkéntesen, félreérthetetlenül és határozottan, a megfelelő tájékoztatás birtokában hozzájárul ahhoz, hogy a Üzemeltető az Ön által az adott Termék megvásárlása során rendelkezésre bocsátott személyes adatait a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeli. A Üzemeltető a személyes adatokat a vásárláshoz szükséges mértékben és terjedelemben használja fel. A Üzemeltető a személyes adatokat a Termék megvásárlásával kapcsolatban igénybe vett megbízottjainak (pl. pénzügyi szolgáltatók, IT szolgáltatás), valamint az illetékes hatóságoknak kiadhatja, amennyiben jogszabály azt előírja, illetve az üzleti követelmények azt megkívánják. A személyes adatokhoz a Termék adásvételével kapcsolatos ügyeket intéző személyek és a vonatkozó technikai és személyzeti feladatokat végző személyek férhetnek hozzá. A Üzemeltető a személyes adatokat az adott Termék megvásárlásával és használatával kapcsolatos esetleges követeléseknek a vonatkozó jogszabályokban vagy szerződésekben meghatározott elévülési idejéig tárolja. Az elektronikus formátumban átadott személyes adatokról a Üzemeltető biztonsági mentési eljárása részeként másolatot készíthet, és ha a másolat nem semmisíthető meg, vagy nem szolgáltatható vissza, a Üzemeltető vállalja, hogy a másolatokhoz nem fér hozzá és nem használja fel azt követően, hogy az adatkezelés megszűnik. Ön a személyes adatainak a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. (mindenkor hatályos) törvény hatálya alá tartozó kezelésével kapcsolatban jogait és jogorvoslati lehetőségeit a fenti jogszabály 9/A. §,, 11-18. §-ai, illetve a 27. § szerint gyakorolhatja. A személyes adatok kezelésével kapcsolatban további információt az Adatvédelmi Nyilatkozat elnevezésű dokumentumban talál, a www.uzletiklinika .hu elérhetőségen. A Üzemeltető időről időre kapcsolatba léphet Önnel a Weboldallal vagy egyéb Ön által előfizetett vagy megvásárolt termékekkel kapcsolatos bizonyos kommunikációkkal vagy üzenetekkel, például szolgáltatásokkal kapcsolatos bejelentésekkel, felügyeleti üzenetekkel stb. Az ilyen kommunikáció a Weboldal és a Szolgáltatás részének tekintendő, Ön nem kapcsolhatja ki a fogadását.

 

 

15.)      Adatbiztonság

 

Ön ismeri és elfogadja a Megrendelésekkel összefüggésben az internethasználat technikai lehetőségeit, kockázatait és korlátait. A Weboldalon keresztül történő böngészéssel és a Megrendelés leadásával, illetve az ezzel kapcsolatos kötelezettségek teljesítésével kapcsolatos, a fentiekkel összefüggő esetleges kockázatokat Ön köteles felmérni, továbbá gondoskodni a számítógépe biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről, valamint a szükséges óvintézkedések megtételéről (pl. antivirus és antispyware szoftverek használata, egyéb biztonsági frissítések telepítése). A fentiekkel összefüggésben a Üzemeltető-t felelősség nem terheli, ideértve különösen: (i) a Weboldal használatából, működésének szüneteléséből vagy üzemzavarából; (ii) adatok sérüléséből, elvesztéséből vagy adatfeltöltési hibából, (iii) információtovábbítási késedelemből, (iv) vírusok vagy egyéb ártalmas komponensek megjelenéséből; és (v) szoftver-, hardver- vagy bármely egyéb technikai eszköz vagy a hálózat hibájából eredő károkat. A Üzemeltető a Termék árát úgy határozta meg, hogy a kompenzáció a felelősség kizárásáért, illetve korlátozásáért a Ptk. 314. § (2) szerint megfelelően biztosítva legyen.

 

Ön gondoskodik a Megrendelés során használt adatainak (pl. személyes adatok, jelszavak, azonosítók) biztonságos használatáról és ennek keretében többek között megakadályozza, hogy ahhoz illetéktelen személyek hozzáférjenek. Ön haladéktalanul köteles tájékoztatni a Üzemeltető-t, amennyiben ezen adatokkal kapcsolatban visszaélést tapasztal. Az ezzel kapcsolatos visszaélésekkel összefüggésben a felelősség Önt terheli.

 

Ön a Weboldalhoz kapcsolódó adminisztrációs felületen történő módosításával a Üzemeltető-t köteles a lehető leggyorsabban értesíteni regisztrációs, illetve kapcsolattartási adatai megváltozásáról, valamint minden, az adott Termék megvásárlása szempontjából lényeges tényről, szükség esetén az adott tény részletezésével, és várható következményével.

 

 

16.)      Linkek

 

További információk elérésének megkönnyítése érdekében a Üzemeltető a Weboldalon esetleg más weboldalakra kapcsolódó linkeket helyezhet el. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezen weboldalak vagy az ott elérhető anyagok tartalmával a Üzemeltető egyetért, vagy azokat jóváhagyja, továbbá a Üzemeltető nem vállal felelősséget ezen oldalak tartalmáért, illetve azok adatvédelmi szabályaiért.

 

A Weboldal bármely eleme hivatkozások (linkek) útján abban az esetben tehető elérhetővé, ha a link megfelelő működéséről, hozzáférhetőségéről a linket biztosító személy folyamatosan gondoskodik. A Weboldalra más honlapról hivatkozást biztosító személyek kizárólag a forrás honlapon megjelenő vagy az azon keresztül elérhető tartalomért, annak helyességéért, kifejezett nézetekért, véleményekért, adatvédelmi nyilatkozatokért, Termékekért vagy szolgáltatásokért, valamint a Üzemeltető-t érintő ott megjelenő kijelentésekért vagy benyomásért felelnek. A Weboldalra biztosított hivatkozásra vonatkozóan adott  engedélyével a Üzemeltető nem vállal semmilyen, ezen hivatkozásokkal kapcsolatos felelősséget, és ezennel minden ilyen felelősséget kizár. A Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy a Weboldalra biztosított hivatkozásra vonatkozóan adott engedélyét bármikor és bármilyen okból kifolyólag visszavonja. Az, aki a Weboldalhoz hozzáférést biztosít vagy azzal kapcsolatos információt ad át akár hivatkozás útján, akár más módon, köteles a jelen Feltételekre felhívni annak a személynek a figyelmét, aki a hozzáférést vagy információt kapta. Ennek elmulasztásáért felelősség a Üzemeltető-ot nem terheli.

 

 

17.)      Ügyfélszolgálat és kapcsolattartás

 

Amennyiben a Üzemeltető által forgalmazott Termékekkel és/vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban bármilyen kérdése, vagy panasza van, kérjük látogassa meg GY.I.K.-rovatot, amennyiben a Weboldallal kapcsolatosan van kérdése, írjon e-mailt a kapcsolat@[xxx].hu címre.

 

Minden küldemény a kézbesítési igazolás (un. „read receipt”) elküldésének napján, illetve a címzettnek az e-mail megérkezését tudomásul vevő válaszának időpontjában minősül kézbesítettnek. Amennyiben valamely értesítés, illetve tájékoztatás nem a Üzemeltető rendes üzleti óráiban érkezik meg, az adott értesítés, illetve tájékoztatás a következő munkanapon, a Üzemeltető rendes üzleti óráinak kezdetén tekintendő megérkezettnek. Kézbesítettnek minősül az a megfelelő címre elküldött értesítés is, amellyel kapcsolatban kézbesítési hibaüzenet nem érkezik, azonban a címzett a másik fél felszólítására sem igazolja vissza az e-mail megérkezését.

 

 

18.)      Vegyes rendelkezések

 

A Weboldal használatára és a Termék megvásárlására a magyar jog az irányadó, és a Weboldal használatával Ön jóváhagyja a magyar bíróságok kizárólagos illetékességét az Ön és a Üzemeltető között felmerülő jogvitákban.

 

Amennyiben a jelen Feltételek bármely rendelkezése a magyar jogszabályok szerint érvénytelen, jogellenes vagy végrehajthatatlan, a jelen Feltételek összes többi rendelkezése ettől függetlenül teljes mértékben érvényes és hatályos marad, és a jelen Feltételek érvénytelen, jogellenes vagy végrehajthatatlan rendelkezése (mindaddig, amíg érvénytelen, jogellenes vagy végrehajthatatlan) elválasztásra kerül a jelen Feltételektől. A jelen Feltételeknek részben vagy csak bizonyos mértékben érvénytelennek, jogellenesnek vagy végrehajthatatlannak tartott bármely rendelkezése az érvénytelennek, jogellenesnek vagy végrehajthatatlannak nem tartott részét illetően teljes mértékben érvényben és hatályban marad. Ön és a Üzemeltető minden elvárható erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy az érvénytelennek, jogellenesnek vagy végrehajthatatlannak minősített (elválasztott) rendelkezést egy olyan érvényes, jogszerű és végrehajtható rendelkezéssel helyettesítsék, melynek joghatása a lehető legnagyobb mértékben megfelel az elválasztott rendelkezés célzott joghatásának.